1

1

пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Мій лицарський хрест - моя нагорода
Дмитру Хадаю та його побратимам і всім полеглим за волю України присвячується
      Осінньої пори, коли наш український народ відзначає 75-ту річницю УПА, Берегиня відважного воїнства Свята Покрова повертає журавлиний клин наших земляків - і вони подихом вітру, жалібним курликанням нагадують нам про себе.
Память про них живе у стінах школи, вона витає повсякчас поміж дзвінкими дитячими голосами на шкільному подвірї. І щоденно перед юнню і кожним перехожим шикуються імена 15-ти хлопців-повстанців та відважного їхнього сотника Дмитра Хадая (чиє ім’я присвоєно школі села Княжпіль), що викарбувані на мармурових плитах біля символічної могили.
      А 14 жовтня, в День Захисника України, уся шкільна родина Княжполя вишикувалась біля цього невмирущого джерела памяті про загиблих повстанців. Прийшли, щоб вшанувати героїв, односельчани, отці                   Мирон та Іван, голова сільської ради Ольга Сива, Василь Деркач,                Марія Прокопець, вояки прикордонної застави села Мігово.
Після панахиди присутні мали можливість побачити плідний результат творчої праці педагогів.
       Учителі як хранителі патріотичного духу молодого покоління разом зі своїми вихованцями здійснили екскурс у минуле. Лунали поезії та пісні у виконанні учнів та вчителів, йшли селом, карбуючи крок, щоб повернутися до нас журавлиним ключем воїнів-односельчан, які захищають кордони рідної Неньки на Сході.
Зворушливим завершальним акордом пролунали дитячим дзвінкоголоссям слова:
Нехай закінчиться війна!!!
І як символ цього побажання з маленьких долоньок злетіли у небо синьо-жовті кульки.
Тож іменем памяті загиблих земляків наших закликаю:
Нехай закінчиться війна!!!

Хай мирним буде небо над Україною!!!





Немає коментарів:

Дописати коментар