1

1

середу, 15 листопада 2017 р.

Апостоли рідної мови
(усний журнал)
      День української писемності та мови (9 листопада)відзначили у Княжпільській школі.
      Свято відбулося під керівництвом вчителя Манько Марії Василівни у вигляді усного журналу, який склався із семи сторінок.

      І-ша сторінка – вступне слово Марії Василівни та «Легенда про Мову» у виконанні учениці 7-го класу Гладьо Тетяни. Повернула всіх у минуле ІІ-га сторінка інсценізації усного журналу, де майстерно зіграли роль Кирила та Мефодія учні 9-го класу Шеремета Володимир та Рахвал Андрій. Привернув увагу глядачів одяг акторів, вдало підібраний організатором виховного заходу.                                                                                                                                     Про важливе місце української мови серед інших мов розповіла сценка на  ІІІ-тій сторінці «Котрій із мов належить світове майбутнє», що відбулося у вигляді розмови англійця (учень 9-го класу Крента Назар ) італійця ( учень7-го класу Белей Мар'ян ), німця ( учень9-го класу Белей Павло) та українця ( учень9-го класу Загорбенський Володимир), який показав під час розмови усю красу і багатогранність української мови. ІV-та сторінка – «Молитва до мови» у виконанні учениці 7-го класу Турко Катерини.                                                                                                                             З гумористичним настроєм, який викликав у присутніх учень 7-го класу Белей Марян, читаючи гумореску «Кухлик», перегорнули V-ту сторінку.             Веселий та повчальний характер мала і VІ-та сторінка усного журналу, над змістом якої працювали учні 9-го класу Анастасія Миронова, Крента Назар, Рахвал Андрій, Загорбенський Володимир та учениця 7-го класу Андріана Волошин. «Ти розквітнеш мово, квітом калиновим! Я горджусь тобою і люблю тебе!» Така назва VІІ-ї художньої сторінки. Зміст її склали вірш «Золотаві мрії», який продекламували учениця 9-го класу Юля Олійник, сценка « Розмова матері з сином» ( учениця 9-го класу Соломія Туркевич та учень 7-го класу Віталій Миронов), а також «Подяка Богові» у виконанні Соломії Туркевич.                                                                                                                                   Завершальним акордом свята, ведучими якого були учні 7-го класу Вероніка Качмар та Олег Багайлюк, пролунав «Гімн українській мові» у виконанні учениць 8-го класу Турко Марії та Волошин Анни-Марії. Під мелодію пісні всі учасники вийшли на сцену, тримаючи у руках синьо-жовті стрічки. Також під час свята звучали пісні « Україно моя, Україно» (учениці 7-го класу), «Батьківська мова» (учениці 8-го класу Турко Марії та Волошин Анни-Марії). «Рідна мова»
 та «Не зівяне джерело у моєї мови» (учениці 4-го класу Лішкович Анастасії).                                                                                                                               До підготовки та проведення виховного заходу долучилися також керівники літературно-драматичного та вокального гуртків(Возняк Іван та Валентина Хомічак),завідуючі шкільної та сільської бібліотек. З допомогою сільського бібліотекаря Лідії Манько було підібрано художні матеріали, поетичні твори, цитати та крилаті вислови видатних людей.  
       Тож нехай лунає завжди у стінах нашої школи мила, чиста, милозвучна, колискова, барвінкова, солов'їна, веселкова українська рідна мова!!!                                                                   







Немає коментарів:

Дописати коментар